BV-boeken én Erwin Mortier zijn Boekenbeurstoppers

Opnieuw zijn het de boeken van Bekende Vlamingen die de beste beurt maken op de Antwerpse Boekenbeurs, zo leert een rondvraag bij de uitgevers door Antwerpse studenten en bevestigt het organiserende Boek.be. Maar ook de nieuwe, vrijwel algemeen erg lovend onthaalde roman van Erwin Mortier Godenslaap valt sterk in de smaak bij het publiek en is zowaar het tweede best verkochte boek van de beurs.
Grote verkoopstopper vormt evenwel het kookboekenrepertoire van de Vlaamse vtm-kok Piet Huysentruyt. Zijn boek SOS Piet 2, met oplossingen voor keukenklunzen, verwisselde er al 900 keer van eigenaar. Ook populair op de beurs is Voorbij de grens van fotografe Lieve Blancquaert, waarvan 550 exemplaren werden gesleten. Het boek is de neerslag van een tv-programma waarin fysiek gehandicapten een trektocht door Nicaragua maken.
Patricia De Laet van Boek.be hoopt ook dat poëzie nog een extra verkoopsprikkel krijgt, met de themadag die zondag is voorzien (zie ons eerder bericht). Zie de berichtgeving bij De Morgen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening