Veelbelovende Franse debutant Tristan Garcia krijgt Prix de Flore

De jonge Franse auteur Tristan Garcia is bekroond met de Prix de Flore 2008 voor zijn debuutroman La meilleure part des hommes (Gallimard), zo meldt AFP. De prijs is genoemd naar het befaamde literaire café in Saint-Germain-des-Prés te Parijs en wil vooral eerder alternatieve, jongere auteurs een zet in de rug geven. Hij heeft een waarde van 6.000 euro. Het bij de kritiek bijzonder goed onthaalde La meilleure part des hommes schetst een fresco van de homoseksuele milieus in het Parijs van de jaren tachtig, op het moment dat AIDS er een ware ravage aanricht. Garcia, 27 jaar en filosoof van opleiding, volgt het lot van vier personages: twee militante homoseksuelen, een intellectueel en een journalist die de gebeurtenissen becommentarieert. De Prix de Flore ging vorig jaar naar Amélie Nothomb voor Ni d'Eve ni d'Adam. Hij geldt als een van de Franse literaire nevenprijzen, die toch ook de verkoop aanzwengelen. Tot de laureaten behoorde ooit ook Michel Houellebecq.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening