Ambitieuze nieuwe kunstboekenshops geopend in Brussel en Antwerpen

Vrijwel gelijktijdig hebben in Brussel en Antwerpen twee luxueuze koffietafelboekhandels hun deuren geopend. De Duitse kunstboekentycoon Benedikt Taschen (her)opende zojuist zijn nieuwe winkel aan de Brusselse Zavel, die grondig onder handen is genomen door Philippe Starck. In december 2007 ging de winkel aarzelend van start op 50 vierkante meter (zie dit DPM-bericht), maar nadat de zaak een tijdje dichtging, is hij nu een volwaardige 'concept store' van 200 vierkante meter met toeters en bellen en zelfs een tentoonstellingsruimte. Brussel is pas de zesde stad (na New York, Los Angeles, Beverly Hills, Parijs en hoofdkwartier Keulen) waar Taschen er een eigen boekhandel op nahoudt.
In Antwerpen is de internationale tijdschriftenzaak IMS Magazine Store aan de Melkmarkt 17 nu ook gestart met de IMS Bookshop, die een royaal aanbod aan boeken over kunst, design, architectuur, design, fotografie en zelfs juwelen en dans & theater wil aanbieden. Het is grafisch vormgeefster Danièle Decaesstecker die de zaak op de eerste verdieping boven de tijdschriftenwinkel bestiert. De inrichting van de erg spacieuze ruimte is in sober grijs en zwart en het aanbod bergt verrassingen in zich. IMS Bookshop vormt ongetwijfeld concurrentie voor de Copyright Bookshop in de Nationalestraat, die een onberispelijke reputatie heeft inzake het uitgekiende kunstboek (en ook in Gent een vestiging heeft). Copyright heeft overigens zojuist zijn website een grondige facelift gegeven en voert daaromtrent zelfs campagne in een paar Vlaamse dagbladen. (DL - foto Taschenboekhandel Brussel)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening