Nieuwe dichtbundel Tsead Bruinja gratis te downloaden

De Nederlandse dichter Tsead Bruinja (1974) biedt zijn nieuwe dichtbundel Angel aan als gratis download via internet, zo meldt Woest en Ledig. Het is voor het eerst dat een dichter van enige naam deze stap zet. Angel wordt aangeboden met poëzie en paginagroot werk van zes beeldende kunstenaars. Bruinja heeft zich voor de download-actie laten inspireren door popgroepen als Radiohead en Coldplay die eerder via internet werk gratis beschikbaar stelden. De veertig pagina's tellende bundel wordt tegelijkertijd door uitgeverij Bornmeer uitgegeven in de vorm van een gedrukte krant. Angel is slechts voor beperkte tijd gratis binnen te halen: alleen donderdag van 12.00 tot 24.00 uur als pdf-bestand via www.decontrabas.com. Papieradvies voor de printer: zo groot mogelijk en zo dik mogelijk. Bruinja: "Inkt op 'best quality' en even laten drogen als je een inktjet gebruikt. Projecteren met een beamer kan ook." Bruinja, een van de vijf kandidaten voor het Dichterschap des vaderlands, wil met de actie kijken of hij zo meer lezers kan bereiken. "De poëzie in deze bundel handelt over schuld en woede, universele thema's. Woede als wraak, maar ook woede die in de genen zit, woede van voor de geboorte. Ik wil dat zoveel mogelijk mensen daar kennis van nemen. Downloaden is dan een goed middel. De krant heeft een vriendelijke prijs. Alleen al om de beeldende kunst zullen de liefhebbers hem niet laten liggen." Bruinja bood eerder losse gedichten via internet en gesproken gedichten als mp3 aan. Daarnaast is hij actief op YouTube, Hyves en Facebook. De papieren versie van Angel verschijnt in een oplage van 2000 exemplaren en kost € 4,50. De bundel bevat, naast Friestalige gedichten en hun Nederlandse vertalingen, werk van de kunstenaars Hans Wap, Joep van der Made, Mowaffk Al-Sawad, Ramon Verberne, Anne Feddema en Roos Custers. (Foto: © Hilde Brandsma)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 17-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening