A.F.Th. van der Heijden schrijft speciale novelle voor boekenclub ECI

In 1978 startte boekenclub ECI met de literaire reeks Schrijvers van nu, waarin ze Nederlandstalige romanciers voor het voetlicht bracht en hun werk een grotere verspreiding gaf. Er werd onder meer werk van Tessa de Loo, Jeroen Brouwers, Doeschka Meijsing en Arthur Japin in opgenomen. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de reeks is aan A.F.Th. van der Heijden verzocht om een speciale novelle te schrijven. Van der Heijden was in 1979 al opgenomen in de reeks met het boek Een gondel in de Herengracht onder het pseudoniem Patrizio Canaponi. En bovendien vierde hij onlangs zijn dertigjarig schrijverschap. Voor ECI mag hij daarom de spits afbijten van wat een reeks op verzoek geschreven novelles van hedendaagse schrijvers moet worden. Van der Heijden leverde De liefdesbaby af, een novelle over een tienerstel: "Zij wil het kind, hij beslist niet. Hoe kan een vondeling zoek raken?"
Van der Heijden toont zich de laatste tijd onverminderd productief. Eerder publiceerde hij dit jaar al Kruis en kraai, een reflectie over de romankunst na James Joyce, de hommage aan Jean-Paul Franssens Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen én zojuist ook de verhalenbundel Gentse lente.
Deze week raakte ook nog bekend dat Clearwood op 12 december de DirectGroup Benelux heeft overgenomen, waar boekenclub ECI Nederland en Vlaanderen onder ressorteert. Moedergroep van ECI Bertelsmann had de winkelketen eerder in de etalage gezet. De overname behelst ook The House of Books en internetwinkel Cosmox. ECI telt in Nederland en Vlaanderen nog 800.000 leden en 30 winkels en heeft ook boeken, muziek en films in zijn aanbod.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening