Heengegaan: Adrian Mitchell, Julius Fast en Netty Koen-Conrad

Drie auteurs van diverse pluimage zijn de voorbije dagen overleden. Een overzicht:
**In Groot-Brittanniƫ is de romancier, toneelschrijver en dichter Adrian Mitchell (foto) op 76-jarige leeftijd overleden. De voormalige journalist gold ook als een van de belangrijkste pleitbezorgers van de Britse 'antibom'-beweging Campaign for Nuclear Disarmament en was vaak actief als 'politiek dichter. Zie een uitgebreide obituary in The Guardian. Mitchell was een bevlogen voordrachtskunstenaar. In 1996 stond hij op het programma van Poetry International in Rotterdam.
**De Amerikaanse auteur Julius Fast, die in de herinnering blijft met het boek Body Language (De taal van het lichaam), is op 89-jarige leeftijd gestorven, zo meldt Skynet.
**De Nederlandse schrijfster Netty Koen-Conrad (91) is overleden op 91-jarige leeftijd, schrijft De Morgen. Haar familie maakte het nieuws vandaag bekend, maar de schrijfster met zowat dertig boeken op haar naam overleed al op maandag 15 december.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening