Zeldzame dichtbundel van Sylvia Plath duikt op in Oxfam Bookshop in Glasgow

Een zeldzame editie van de dichtbundel Ariel van de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath is toevallig geschonken aan een Oxfam Bookshop in Glasgow en daar van de hand gegaan voor 350 pond, zo meldt BBC News. Een inwoner van Glasgow kocht de hardcover van Ariel - nog met het omslag eromheen - als kerstpresentje voor zijn dochter.
Ariel verscheen postuum na Plath' zelfmoord in 1963. Plath was gehuwd met Ted Hughes, die later de Britse Poet Laureate werd.
Het was de plaatselijke bookstoremanager van Oxfam die in de gaten had dat hij een waardevol werk kreeg aangeboden. "Het is altijd opwindend om een eerste druk in handen te krijgen, zeker omdat je weet dat dit Oxfam zal vooruithelpen", zo zei Eddy Steel. "In de Derde Wereld kan 350 pond al heel wat teweegbrengen. Het komt trouwens niet vaak voor dat we boeken van Sylvia Plath binnenkrijgen", voegde hij eraan toe.
Van Oxfam Bookshops gesproken: in Antwerpen is zojuist ook een Oxfamboekenwinkel geopend aan de Sint-Jacobsmarkt. Het gaat om de derde Oxfamboekenwinkel in Vlaanderen, na Gent en Turnhout. De zaak is nog op zoek naar een paar bijkomende vrijwilligers.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening