Spaanse auteur Rafael Abella (91) overleden

De Spaanse schrijver Rafael Abella is op 91-jarige leeftijd overleden in Barcelona, zo meldt de krant El Pais. Hij verwierf enige bekendheid als "historicus van het alledaagse leven" van de Spaanse bevolking. Tijdens de Spaanse burgeroorlog streed Abella aan de zijde van de latere dictator Franco. Het werd een terugkerend thema in zijn werk, waarin het leven tijdens de burgeroorlog en het regime van Franco (1939-1975) uitputtend behandeld werd. Toch poogde hij een neutrale positie in te nemen. "Ik ondervond na de oorlog een diepe treurigheid en het grootste respect voor die Spanjaarden die als verliezer waren uitgeroepen", zo beweerde hij. Tot zijn boeken behoren Lo que el siglo XX nos ha dado, Por el Imperio hacia Dios: crónica de una posguerra, Anécdotas para después de una guerra en La vida cotidiana durante el régimen de Franco.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening