Fenomenale Feminatheek van L.P. Boon binnenkort dan toch integraal in Antwerpen

De Fenomenale Feminatheek is binnenkort dan toch integraal te bekijken in Antwerpen. Na de heisa over het verbod op de tentoonstelling van Louis Paul Boons naaktprentjes in het Antwerpse FotoMuseum (zie hier), was de veelbesproken verzameling naakte vrouwenprentjes slechts één avond te bekijken in Gent, tijdens het voorjaarsfestival Zogezegd. Acteurs bladerden toen voor de nieuwsgierige kijkers op een vrij cerebrale manier door de collectie van 22.400 foto's vanachter een glazen archiefkast.
Maar enkele jonge Antwerpenaren, verenigd in vzw Den Tunnel, vonden dat Antwerpen een volwaardige revanche verdiende, zo meldt ATV. De Fenomenale Feminatheek wordt nu vanaf 5 februari 2009 tien dagen ongecensureerd getoond in evenementenzaal La Riva op het Eilandje. Het gebeuren wordt omlijst met evenementen, waarbij musici en kunstenaars “in interactie” gaan met de naakten. De erven Boon verlenen hun volledige medewerking.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening