Omslag van L.P. Boon siert bibliofiele heruitgave van Marcel Wauters

In 1950 verscheen als uitgave van het tijdschrift Tijd en mens de eerste dichtbundel van Marcel Wauters. Het sober uitgegeven Er is geen begin en geen einde zou aanvankelijk worden voorzien van een omslagtekening van Louis Paul Boon. Om financiƫle redenen werd die echter niet gebruikt. Bij het Antwerpse antiquariaat Demian verschijnt op zaterdag 6 december een herdruk met het oorspronkelijke ontwerp van Boon als omslag, met een nawoord van Jos Joosten. De bibliofiele editie wordt gedrukt op 400 genummerde exemplaren en kost 18 euro. Komende zaterdag 6 december wordt het boek bij Demian (Wolstraat 2, Antwerpen) voorgesteld en ingeleid door Jos Joosten. Voor meer achtergronden over Tijd en Mens, zie Feit en tussenkomst. Geschiedenis en opvattingen van Tijd en Mens (1949-1955) van Jos Joosten, geheel digitaal te lezen via de DBNL.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening