Site Boekennieuws zet er een punt achter

De Nederlandse site Boekennieuws doet de boeken toe. De site, die op regelmatige basis boekennieuws bracht over de Nederlandstalige literatuur, kondigde dat zelf aan: "Helaas bleef er geen tijd meer over voor het onderhoud en verversen van deze website." De initiatiefnemer van Boekennieuws was de freelance producer Ramon Stoppelenburg, die onder meer het backpackersboek Let me stay for a day schreef. Al een tijdlang slabbakte het nogal commercieel aangestuurde Boekennieuws en vielen er wel erg lange gaten tussen de updates. De aanvankelijk ambitieuze site kon zich nooit affirmeren als vooraanstaande literaire, snelle nieuwsbron. Eigen redactionele inbreng was schaars. De site volstond meestal met het ongewijzigd overnemen van artikelen uit kranten- en weekbladen (vaak ook zonder daarvoor de toestemming aan betrokken journalisten te hebben gevraagd en zonder link). Vaak werden er recensies overgenomen uit Nederlandse kranten. Merkwaardig is dat het hele archief van de site niet langer te bekijken is. Ook de po√ęzieberichtensite In Letterland ligt sinds half november stil.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening