DW B stelt met toonmoment nieuwe nummer voor in Leuven

Op 10 december presenteert DW B het laatste (dubbel)nummer van 2008 in het Stuk te Leuven met het toonmoment van de vierde DW B-Factory. Dit is een cross-over waarin het werk van een bekende kunstenaar (de protagonist, Narcisse Tordoir) wordt geconfronteerd met het werk van een jonge kunstenaar (Koenraad Dedobbeleer), beiden uit de Ceracollectie. Schrijver-scenarist die hen samenbrengt is Peter Holvoet-Hanssen. Hij zet een uniek toonmoment met live interventies, poëzie en gesprekken op. Inzet is de (on)mogelijke fusie tussen kunst en literatuur. Van 2007 tot 2009 zijn zes factories aan het werk. Het gezamenlijke project van DW B en Cera mondt in oktober 2010 uit in een expositie in het S.M.A.K. te Gent. Elke factory wordt apart zichtbaar gemaakt in DW B en op http://www.tegenlicht.org/. Curator Luk Lambrecht zal op het toonmoment in het Stuk berichten over hoe Narcisse Tordoir, Koenraad Dedobbeleer en Peter Holvoet-Hanssen hebben samengewerkt. Het papieren resultaat van deze Factory is een wikkel rond de lijvige aflevering van DW B. De wikkel functioneert als een “autonoom sculptuurtje”. Peter Holvoet-Hanssen wil een “kanteling veroorzaken bij elke lezer die de gedichten als luikjes bekijkt en telkens een andere leeservaring krijgt. De atmosfeer verschuift van dreigend naar betoverend, en van hard naar zacht.” Tegelijk wil hij als dichter “kantelen” door aan een nieuwe poëziereis te beginnen. Die reis is beïnvloed door het Tordorium, het atelier van Narcisse Tordoir, en door de open constructies van Koenraad Dedobbeleer. WOLF, de muziekgroep van Joris Vercammen en Laura Verlinden, brengt muziek en poëzie. Nadien volgen de film Planète Tordoir en als apotheose de factoryfilm van Emanuel Maes. De toegang is gratis. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar kurt.snoekx@dwb.be.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening