Guy Verhofstadt nieuwe juryvoorzitter AKO Literatuurprijs

De voormalige Belgische premier Guy Verhofstadt zal in 2009 de jury van de AKO Literatuurprijs voorzitten, zo maakte de AKO Stichting vandaag bekend en schrijft onder meer De Morgen. Verhofstadt (1953) staat bekend als een veellezende boekenliefhebber en amateur van Proust. Toen Hugo Claus eerder dit jaar overleed bracht Verhofstadt een hommage. Hij zat ook al in Uitgelezen, het literair pogramma van de Vooruit. De AKO-jury werkt wel vaker met (ex-)politici als voorzitter. Louis Tobback (in 2002), Wilfried Martens (in 2000), Mark Eyskens (in 1993) en Paula D'Hondt gingen Verhofstadt vooraf. Voormalig Nederlands premier Wim Kok was voorzitter in 2003. In de AKO 2009-jury zetelen ook onder meer de literair recensenten Bas Belleman (Trouw, Filosofie Magazine), Frank Hellemans (Knack) en Jeroen Overstijns (internetmanager Sanoma-magazines, medewerker De Standaard der Letteren). De prijsuitreiking vindt plaats begin november 2009. De winnaar van de prijs ontvangt een sculptuur en een cheque ter waarde van 50.000 euro. De AKO Literatuurprijs 2008 ging naar Doeschka Meijsing voor haar roman Over de liefde.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening