Vier Nederlandse literaire tijdschriften gaan intens samenwerken

Er beweegt een en ander bij de Nederlandse literaire tijdschriften. Nadat eerst Bunker Hill en vorige week Raster aankondigden te stoppen, lieten vier andere belangrijke Nederlandse periodieken, De Gids, Hollands Maandblad, De Revisor en Tirade, weten dat ze willen samenwerken op het vlak van distributie, promotie en subsidiëring. Met de oprichting van een Vereniging van Literaire Tijdschriften moeten deze domeinen beter gecoördineerd kunnen worden en de middelen efficënter aangewend. "Wij zijn met zijn vieren, dat is een handzaam aantal om efficiënt met elkaar op te kunnen trekken. Elk tijdschrift heeft een duidelijke signatuur en een sterke reputatie, dus we zijn niet bang voor verwarring bij het publiek. We denken wel dat we samen sterker staan," zo zei Eshter Wils, secretaris van de vereniging, aan Boekblad. De samenwerking is geïnspireerd door de Vlaamse vereniging van de Culturele en Literaire Tijdschriften (CeLT). In Nederland maakt het Literair Productiefonds vandaag bekend dat de subsidiepot voor literaire tijdschriften opgetrokken wordt tot 300.000 euro per jaar. In ruil moeten de tijdschriften actiever proberen nieuwe lezers aan te trekken, en ook meer aanwezig zijn op het internet. Zie het bericht op NRC Boeken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-12-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening