Minister Plasterk heeft 50.000 euro veil voor Verzameld Werk Karel van het Reve

De Nederlandse Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ronald Plasterk kent een 'incidentele subsidie' toe voor de bezorging van het Verzameld Werk van de Nederlandse essayist en slavist Karel van het Reve (1921-1999). Dat staat te lezen op de website van de Stichting Karel van het Reve. Het gaat om een bedrag van 50.000 euro. "Nu zoveel private partijen over de brug zijn gekomen, zo schrijft de minister, wil hij – mede gelet op het literaire belang van onderhavige uitgave – niet achterblijven."
Daarmee is, volgens de bezorgers, "de publicatie van het VW veiliggesteld". Het eerste deel - met de vroegste teksten van Van het Reve - zou eind 2008 bij Van Oorschot verschijnen. David van het Reve, de zoon van Karel, reageert "heel tevreden dat het Ministerie toch nog tot bezinning is gekomen."
Onlangs bracht een veiling van Karel van het Reve-memorabilia zowat 10.000 euro op. Daarbij werd ook de zeilboot van Van het Reve (de Marius) geveild (zie eerder bericht). Ook dat geld is bestemd voor het Verzameld Werk. Binnenkort gaat bij Aioloz eveneens Karel van het Reves bibliotheek onder de hamer, met nogal wat zeldzaamheden inzake Nederlandse literatuur en slavistiek. De catalogus is voorzien voor maart.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening