Misdaadschrijver Andrea Camilleri voorspelt het einde van de maffia

De befaamde Italiaanse misdaadschrijver Andrea Camilleri (1925) denkt dat de recente aanhoudingen op Sicilië en in New York van maffialeden "het begin van het eind zijn voor de maffia", zo meldt Le Monde. Camilleri hoopt in een open brief in La Stampa dat de 81 arrestaties die gezamenlijk door de Italiaanse en Amerikaanse politie werden uitgevoerd, een "proces in gang zet dat onomkeerbaar is". Volgens Camilleri heeft de beslissising van een Siciliaanse werkgeversorganisatie om ieder lid uit te sluiten dat zich aan de afpersing van de maffia onderwerpt, mede tot de arrestaties geleid. Dat ook enkele burgemeesters op het eiland zich niet langer neerlegden bij de macht van de Cosa Nostra, gaf volgens Camilleri al aan dat het tij aan het keren was.
Andre Camilleri begon pas op latere leeftijd thrillers over commissaris Montalbano te schrijven. Het populaire personage is vernoemd naar de door Camilleri zeer bewonderde Catalaanse schrijver Manuel Vázquez Montalbán (1939-2003). Voor Camilleri zich in het spannende genre wierp – ook op instigatie van zijn vriend Leonardo Sciascia – had hij al een lange carrière als regisseur, scenarist en radiomaker achter de rug. Hij regisseerde onder meer stukken van Luigi Pirandello en Samuel Becket. De boeken van Camilleri worden in het Nederlands door Serena Libri uitgegeven.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 10-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening