Eigen museum voor Günter Grass in Gdansk

De Duitse auteur en Nobelprijswinnaar Günter Grass (80) krijgt binnenkort een integraal aan hem gewijd museum in de Poolse stad Gdansk, waar hij ook geboren werd, zo meldt de Oostenrijkse krant Der Standard. Gdansk behoorde destijds tot Duitsland en droeg toen de naam Danzig. Grass is naar verluidt begeesterd door het voornemen. Het museum krijgt onder meer 120 litho's, 51 grafische werken en zes sculpturen ter beschikking. Grass (°1927) heeft ooit een van zijn beroemdste boeken De blikken trommel in zijn geboortestad gesitueerd.
Grass werd onlangs in Gdansk ook gehuldigd naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag. Toch is het initiatief opmerkelijk omdat Grass' recente bekentenis, dat hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog even actief was bij de Waffen-SS, ook in Polen zeer heftige polemieken uitlokte. Het gegeven heeft de goede contacten met zijn geboortestad echter niet verstoord.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening