Ludo Helsen laboreert aan eigen L.P. Boon-expo

De Antwerpse gedeputeerde Ludo Helsen (CD&V), die onlangs een geplande tentoonstelling in het Antwerpse FotoMuseum van Louis Paul Boons Fenomenale Feminatheek annuleerde, gaat nu zelf een tentoonstelling over het literaire werk van Boon opzetten, zo staat onder meer te lezen in De Morgen. "Om te bewijzen dat ik niets tegen de schrijver Louis Paul Boon heb. Meer zelfs: als auteur waardeer ik hem ten zeerste", zo beweert hij nu. Om de heftige kritiek die hij na het verbod ontving te counteren, zal hij ook fragmenten uit de Feminatheek tonen, weliswaar op de achtergrond én met beelden die juridisch aanvaardbaar zijn.
Helsen heeft intussen de volledige lijst van Boons werken opgevraagd en denkt aan het Antwerpse Provinciehuis als locatie. Helsen, die zich zelf ook op een roman heeft gegooid, zegt dat hij het werk van Boon al op vrij jonge leeftijd had gelezen. "Ik heb nooit gezegd dat hij een slecht mens was. En al evenmin dat hij geen groot schrijver was." Zie ook De Standaard en onze eerdere berichten hier en daar. [foto L.P. Boon]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening