Librarything linkt bibliotheken van lezende vrouwen

Boeken leiden naar lezers leiden naar boeken, dat is de kettingredenering van LibraryThing. De community-boekensite Librarything heeft zopas nu ook de bibliotheken van enkele bekende lezende vrouwen gecatalogeerd en online geplaatst. Als je eigen boekencollectie in Librarything ontsloten is, is meteen te zien welke boeken je deelt met dichteres Sylvia Plath (375 boeken), Franse koningsvrouw Marie-Antoinette (736 boeken), mecenas Isabella Stewart Gardner (531 boeken) en suffragette Susan B. Anthony (295 boeken). Eerder werden ook al de collecties ontsloten van onder meer Thomas Jefferson, Wolfgang Amadeus Mozart, Danilo Kis en Ernest Hemingway. Ook rapper Tupac Shakur kwam aan bod, met een eerder bescheiden boekenkast van 68 exemplaren. De rapper had boeken in huis van bijvoorbeeld Maya Angelou, Teilhard de Chardin, Henry Miller, Malcolm X en Jamaica Kincaid.
Ondertussen zijn op de immer uitdijende site meer dan 23 miljoen boeken geregistreerd, waarvan bijna 3 miljoen unieke titels. Op deze Zeitgeist-pagina nog meer interessante statistieken, bijvoorbeeld dat heavy users met meer dan 10.000 boeken op de plank geen uitzondering zijn. 180.000 boeken kregen een bespreking, 750.000 covers werden geplaatst. (foto Sylvia Plath)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 12-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening