Tentoonstelling over 25-jarig 'Verdriet van België' van Hugo Claus

Het Antwerpse antiquariaat van De Slegte bouwt vanaf 18 april een kleine tentoonstelling omheen Het verdriet van België van Hugo Claus. Het boek verscheen 25 jaar geleden en dat geeft aanleiding tot diverse herdenkingen en beschouwingen (zie ons eerder bericht) én een herdruk.
Voor de tentoonstelling zijn alle, in de loop der jaren in diverse collecties verspreid geraakte, handschriften, nota’s, typoscripten en proefdrukken voor één keer weer bij elkaar gebracht. Dat bleek geen sinecure en biedt inzicht in het ontstaan van Het verdriet van België. Ook de ontvangst van Claus' boek aan de hand van vertalingen, recensies, foto's en promomateriaal wordt in het licht gesteld. Bij de tentoonstelling hoort een boek met selecties uit de cahiers die Hugo Claus tijdens het schrijven aan Het verdriet van België bijhield, omkaderd en toegelicht door Georges Wildemeersch van het Studie- en Documentatiecentrum Hugo Claus. De tentoonstelling zal lopen tot 10 mei in het antiquariaat op de Wapper.
Op het Leuvense cultuurfestival Kulturama valt dezer dagen overigens ook een en ander te beleven rond Claus en Het verdriet van België, zie hier. Op vrijdag komt Het verdriet van België er aan bod in het programma Uitgelezen op reis. Zaterdag is er in de Leuvense Stadsschouwburg een integrale avond gepland omtrent Het verdriet van België, met onder meer Guy Verhofstadt, Dimitri Verhulst, Phara de Aguirre, Mark Schaevers, Simon Vinkenoog, Jan Decleir en Marc Reynebeau. En wilt u een gefinetuned Hugo Claus-t-shirt, dat kan ook, zie hier. [tekening Claus door Jeroom]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening