Nachoem Wijnberg bekroond met Ida Gerhardt Poëzieprijs

De Nederlandse dichter Nachoem Wijnberg ontvangt de vijfde Ida Gerhardt Poëzieprijs, een initiatief van de gemeente Zutphen. De jury duidde Wijnbergs bundel Liedjes aan als de beste poëziebundel van de afgelopen twee jaar. Hij krijgt daarvoor 2.500 euro. Ook genomineerd waren Anne Vegter met Spamfighter en F. Van Dixhoorn met Twee piepjes. De jury bestond slechts uit twee personen: Alfred Schaffer en Astrid Lampe. De prijs wordt overhandigd op 14 maart.
De literaire nalatenschap van dichteres Ida Gerhardt is ondergebracht in het Stadsarchief van Zutphen, de reden waarom de gemeente in 1998 een naar haar vernoemde tweejaarlijkse poëzieprijs voor een nieuw verschenen Nederlandstalige dichtbundel heeft geïnstalleerd. Eerdere laureaten van de prijs zijn Kees 't Hart, Anneke Brassinga, Lloyd Haft en Astrid Lampe. Zie het bericht bij NRC-Handelsblad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening