33 Best Verzorgde Boeken uitverkoren

Naar jaarlijkse gewoonte is de selectie van Best Verzorgde Boeken 2007 bekendgemaakt. Uit 465 inzendingen koos de jury 33 boeken die het label 'best verzorgde boek' mogen dragen. Bij de poëzie en prozaboeken gaat het onder meer om Miguel de Cervantes Saavedra, De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha (in de Gouden Reeks van Athenaeum-Polak, verzorgd door Anneke Germers en Teus de Jong) en Giovanni Verga, De leeglopers (I Malavoglia) (ook al Athenaeum–Polak & Van Gennep, boekverzorging Jacques Janssen). In de categorie 'informatieve boeken' onthouden we de nominaties voor de inderdaad bijzonder geslaagde fotomonografie over Eva Besnyö (bij Voetnoot, Amsterdam, ontwerp: Barends & Pijnappel - zie foto) en Kitty Saal (red.), Lachspiegel. Harry Mulisch’ spotprentenportret, bij De Bezige Bij (ontwerp: Brigitte Slangen).
In het Stedelijk Museum CS te Amsterdam wordt vanaf 27 juni een selectie van de boeken getoond, waarna ze ook als rondreizende tentoonstelling verder te zien zal zijn. De 33 geselecteerde boeken fungeren tevens als Nederlandse inzending naar de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig, waar een jury onlangs meer dan 600 boeken uit 34 landen beoordeelde, zo meldt Boekblad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening