Boek.be dringt aan op kwaliteitslabel voor boekhandel

Boek.be, de Vlaamse koepel van uitgevers en boekverkopers, heeft een conceptnota voorgelegd aan Minister van Cultuur Bert Anciaux, zo meldt het VRT-nieuws. Daarin wordt aangedrongen op structurele beleidssteun voor de (onafhankelijke) boekhandel. Daarbij wordt gedacht aan de invoering van een kwaliteitslabel voor boekhandels. Een kwaliteitslabel zou er kunnen voor zorgen dat "de toekenning van steun op een eerlijke en gestructureerde manier" kan verlopen en dat beter bepaald wordt wie er al dan niet voor in aanmerking komt.
Er wordt ook gewerkt aan de oprichting van een digitaal boekendepot. In dat Vlaams Virtueel Depot zou van elk boek een digitaal exemplaar moeten terechtkomen. Minister Anciaux is verzocht om dit project te ondersteunen. [foto kwaliteitsboekhandel Walry te Gent, foto zone 09]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening