Queeste naar vreemdste boektitel is ingezet

In Groot-Brittanniƫ heeft het magazine The Bookseller opnieuw de shortlist bekendgemaakt voor de Oddest Book Title of the Year. De badinerend bedoelde onderscheiding bekroont voor de dertigste maal de meest bizar klinkende boektitel van het jaar. De lijst wordt gepuurd uit vreemd aandoende titels die uitgevers, boekverkopers en bibliothecarissen uit de gehele wereld aandragen. De tipgever van het te bekronen boek wordt vergast op een magnumfles champagne. Onder de genomineerde titels schuilen juweeltjes als I Was Tortured By the Pygmy Love Queen (het enige fictieboek op de lijst), de ongetwijfeld hilarische handleiding van ene Brian Piddock How to Write a How to Write Book en Are Women Human? And Other International Dialogues, dat geen definitieve antwoorden pretendeert te schenken. De drie andere genomineerde titels mogen er ook wezen: Cheese Problems Solved, If You Want Closure in Your Relationship, Start With Your Legs en People who Mattered in Southend and Beyond: From King Canute to Dr Feelgood. Viel jammerlijk genoeg uit de boot: Tiles of the Unexpected: A Study of Six Miles of Geometric Tile Patterns on the London Underground.
Het publiek kan nu stemmen op de Booksellersite, de winnaar is bekend op 28 maart. Wie trouwens niet genoeg krijgt van het spieden naar vreemdsoortige titels, kan wellicht zijn meug vinden bij auteurs Russell Ash en Brian Lake, die in Fish who answer the phone and other Bizarre Books een hallucinante verzameling aanlegden, iets waar ze al jaren zoet mee zijn, getuige eerdere versies van het boek. Zie ook achtergrondinfo bij The Guardian en onze berichtgeving vorig jaar over de Oddest Book Titles hier Ć©n daar.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening