Vergeten toespraken van Amerikaanse dichter Robert Frost ontdekt

Diverse toespraken en gedachtenwisselingen van de Amerikaanse dichter Robert Frost (1874-1963), afkomstig van opnames die lange tijd lagen te beschimmelen in een collegebibliotheek, gaan binnenkort voor het eerst het licht zien en worden gepubliceerd, zo meldt CBC.ca. Het gaat om lezingen die hij in de periode tussen 1940 en 1960 hield aan het Dartmouth College in New Hampshire. De lezingen van Frost zijn vastgelegd op band en op kleine plasticdiscs, die bekend staan als 'flexographs'. De school had beloofd de tapes niet vrij te geven zolang de betrokkenen leefden, maar na Frosts dood raakten de opnames in de vergetelheid, tot een vroegere student van de school er onlangs op stuitte. De populaire Robert Frost ontving vier Pulitzerprijzen voor po√ęzie. Zijn gedichten puurden veel inspiratie uit de natuur en de omgeving van New England, de streek waar hij woonde.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening