Geloofd en geprezen # 11

Na een winterstop is het internationale prijzencircuit weer volop losgebarsten. De duizenden euro’s vliegen over en weer, een kat durft er zijn jongen in te verliezen, de laureaten tellen hun winst uit. De Papieren Man harkte een en ander voor u samen:
++Het publiek kan ondertussen volop gokken wie de winnaar zal worden van de Best of the Bookers Award, waarover u hier eerder uitgebreid dit bericht kon lezen. Bij het gokkantoor William Hill maakt The Life of Pi (2002) van Yann Martel (foto) momenteel de beste kans (4/1), meteen gevolgd door Midnight’s Children (1981) van Salman Rushdie (5/1). Wie durft in te zetten op The Bone People van Keri Hulme (1985), momenteel begiftigd met een notering van 100/1, kan veel geld verdienen.
++Bij de Inktaap kunnen jongeren stemmen op de drie laureaten van de grote literaire prijzen. De bekendmaking gebeurt op 3 maart, genomineerd zijn Tirza van Arnon Grunberg, Hans Münstermann met De bekoring en omdat Grunberg ook al de Gouden Uil won, mag Dimitri Verhulst met De helaasheid der dingen (als laureaat van de Gouden Uil Prijs van de Lezer) ook meedingen. Zie Deredactie.be en hier.
++De Cubaans-Amerikaanse schrijver Antonio Orlando Rodriguez wint met zijn roman Chiquita de Premio Alfaguara de Novela 2008, een van de belangrijkste literaire prijzen van het Spaanstalige gebied. (175.000 dollar)
++Ror Wolf kreeg de Friedrich-Hölderlin-Preis 2008 van de stad Homburg, zo meldt Der Standard. (20.000 euro)
++Torrevieja.com meldt dat de twaalfde Premio Internacional de Poesía “Ciudad de Torrevieja” toegekend is aan de dichtbundel Todo Flota van Coloma Fernández Armero. (18.000 euro)
++Ida Fink, Tuvya Ruebner en Nili Mirsky zijn de winnaars van de Israel Prize voor respectievelijk literatuur, poëzie en vertaling. Zie Haaretz.
++Het boek van de Venezolaanse ontwerper Alvaro Sotillo Geohistoria de la Sensibilidad en Venezuela van de geoloog Pedro Cunill Grau, is volgens de Stiftung Buchkunst het ‘Schönste Buch aus der Welt’. Oordeel zelf op Leipzig liest.
++Publishers Weekly kondigt het einde aan van de Quill Awards, een publieksprijs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman/Hans Cottyn op 27-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening