Prestigieuze Charles Dickenscollectie onder de hamer

Op 2 april gaat in het New Yorkse veilinghuis Christie’s een bijzonder hoogwaardige Charles Dickenscollectie onder de hamer, zo melden Luxist en Yahoo News. De collectie is afkomstig van de Kenyon Sterling Library van Charles Dickens (1812-1870). Het koninginnestuk van de verzameling is een pagina van het originele manuscript van de Pickwick Papers, Dickens’ eerste roman, én een gehandtekend exemplaar van The Uncommercial Traveler, geschat op 100.000 tot 150.000 dollar. De collectie bestaat ook uit enkele illustraties van Dickens’ vaste illustratoren Hablot K. Browne en George Cruikshank, waaronder een van Bill Sikes, een personage uit Oliver Twist. Ze bevat ook een exemplaar van de eerste editie van The Daily News, Dickens’ liberale krant uit 1846. De opbrengst van de veiling zou meer dan twee miljoen dollar kunnen bedragen. De collectie behoort tot de William E. Self Family Collection.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening