Arnon Grunberg gaat optrekken met Amerikaanse leger in Irak

De Nederlandse schrijver Arnon Grunberg gaat in mei naar Irak en zal er als 'embedded journalist' bij het Amerikaanse leger fungeren. Over zijn ervaringen gaat hij vervolgens stukken en reportages maken voor het NRC-Handelsblad. Dat meldt Grunberg op zijn weblog. Hij zegt dat hij doende is een kogelvrij vest en een helm aan te schaffen.
Grunberg is niet aan zijn proefstuk toe inzake het bezoeken van oorlogsgebieden én conflictzones. Voordien reisde hij al met het Nederlandse leger naar Uruzgan. Eind oktober 2007 onthulde hij zo op zijn weblog nietsvermoedend een geheim NAVO-offensief in Uruzgan. Hij verstrekte eerder ook al literaire trainingskampen aan Nederlandse soldaten en bezocht eveneens de omstreden VS-gevangenis Guantanamo Bay.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening