Dief van Rabindranath Tagore’s Nobelprijsmedaille aangehouden

De zaak omtrent de diefstal van de Nobelmedaille van de Indiase dichter Rabindranath Tagore (1861-1941) is na vier jaar opgelost, zo meldt De Morgen. Tagore kreeg de Nobelprijs Literatuur in 1913, als eerste niet-westerling. De dief werd aangehouden aan de grens met Bangladesh en de medaille werd daarbij aangetroffen. Er werden ook juwelen van de weduwe van Tagore gerecupereerd. Het gouden kleinood werd vier jaar geleden ontvreemd uit het Tagore Museum in Kolkota. Na de diefstal was het museum vier maanden gesloten. Een Duitse firma had ondertussen op vraag van het Nobelprijscomité een replica van de medaille gemaakt. De speurders zaten nochtans al een tijdje op een dood spoor, en schakelden volgens de Times of India zelfs een helderziende in.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening