Genomineerden voor Selexyz debuutprijs bekendgemaakt

Vijf auteurs zijn genomineerd voor de Nederlandse Selexyz debuutprijs. Onder hen de Vlaamse schrijfster van Marokkaanse afkomst Rachida Lamrabet met de roman Vrouwland (Meulenhoff/Manteau). De andere genomineerden zijn Lilian Blom met De tuinkamer (De Bezige Bij), Marieke van der Pol met Bruidsvlucht (De Arbeiderspers), Maarten Schinkel met Drie (Meulenhoff) en Bianca Boer met Troost en de geur van koffie (Veen). De Selexyz debuutprijs bekroont het beste Nederlandstalige debuut van het voorbije jaar. Prozafragmenten van deze werken worden gebundeld in het gratis boekje De beloften - Vijf primeurs, beschikbaar vanaf 12 maart in de Selexyz-boekwinkels. De jury bestaat uit Erik Brus, Frans Budé, Godeke van Heemstra-Donner, Dirk Leyman en Rosemarie Still, met als juryvoorzitter voormalig Rotterdams burgemeester en ex-minister Bram Peper. De winnaar wordt op 29 mei in de Openbare Bibliotheek te Amsterdam bekendgemaakt en ontvangt 10.000 euro. Vorig jaar ging de prijs naar Robbert Welagen voor Lipari en eerder ook al naar Yolande Entius voor Rakelings. Onder meer Hermine de Graaf, Benno Barnard, Marcel Möring, Henk van Woerden en Abdelkader Benali werden eerder met de debuutprijs bekroond, die een verderzetting is van de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen prijs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening