Boekhandel Groene Waterman graaft in zijn 40-jarig verleden

De kwaliteitsboekhandel De Groene Waterman in de Antwerpse Wolstraat viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan en zet daarom een project op om het collectieve geheugen van de boekhandel te reconstrueren. Het verzamelt de verhalen van iedereen die in de voorbije decennia iets met de zaak te maken had, liefst "doorspekt met de vlam van de tijdsgeest." Op zaterdag 15 maart (om 15 uur) wordt iedereen met getuigenissen over de geschiedenis van de boekhandel of de omlijstende activiteiten en schrijversbezoeken uitgenodigd in de kelder onder De Groene Waterman. Er wordt dan een begin gemaakt met het inventariseren van de herinneringen. Studenten van de Antwerpse Schrijversacademie zullen als notulisten fungeren. Mogelijk resulteert dat op termijn in een Groene Waterman Boek, zo zeggen de initiatiefnemers. U kunt ook verhalen en herinneringen overbrengen via groenewaterman@groenewaterman.be. [foto Groene Waterman, zone 03]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening