Luxemburgse dichteres José Ensch (66) overleden

De Luxemburgse dichteres José Ensch is maandag jl. op 66-jarige leeftijd overleden in haar geboortestad Luxemburg. Ensch wordt beschouwd als een toonaangevende figuur in de Luxemburgse franstalige poëzie. De lerares Frans publiceerde pas haar eerste bundel op haar veertigste. Ze ontving in 1998 de Prix Servais, een voorname Luxemburgse literatuurprijs, voor haar dichtwerk Dans les cages du vent (verschenen bij Editions Phi, collectie GRAPHITI). Haar poëzie kreeg diverse vertalingen. In 2006 werd ze ook geëerd met de Chevalier de l'Ordre de la Pléiade. Zie dit interview met Ensch en een fragment uit haar werk. Het nieuws staat eveneens te lezen bij LTerheide. [foto José Ensch: Wolfgang Osterheld]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening