Virtueel Hella S. Haassemuseum online gegaan

Zopas is het hier al eerder aangekondigde virtueel museum, gewijd aan Hella S. Haasse, officieel online geopend. Zo goed als het integrale persoonlijke archief van Hella S. Haasse staat op http://www.hellahaassemuseum.nl/, met familiefoto's, brieven, dagboekaantekeningen, manuscripten, boekfragmenten, interviews en documentaires van Haasse. Daarbij werd geput uit Haasses archief. Het website-ontwerp is verzorgd door Machteld van Gelder en beeldend kunstenaar Sara Kolster. De liefdesbrieven aan haar echtgenoot bracht Haasse er niet onder, omdat ze te persoonlijk zijn. Zo op het eerste gezicht lost de site helemaal de hooggespannen verwachtingen in. In NRC-Boeken stond vrijdag jl. een uitgebreide beschouwing over het Haassemuseum.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-02-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening