Dichter Jan Eijkelboom herdacht in Dordrecht

In Dordrecht is vandaag de onlangs overleden dichter Jan Eijkelboom herdacht. Dat gebeurde onder grote belangstelling in het Dordrechts Museum waar gedichten van Eijkelboom werden voorgedragen. Eijkelboom fungeerde in Dordrecht als stadsdichter. Er werden ook toespraken gehouden door Anton Korteweg en de Dordtse wethouder Hans Spigt, zo meldt dagblad Trouw.
Journalist, schrijver en dichter Eijkelboom overleed op 27 februari jl. op 81-jarige leeftijd. Een van zijn bekendste dichtregels is aangebracht op het Damiatebolwerk in Dordrecht: Wat Blijft Komt Nooit Terug. Hij werd tijdens zijn schrijversleven onder meer bekroond met de Anna Blamanprijs, de Jan Campertprijs en de Herman Gorterprijs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening