Magazine 'Granta' ondergaat flinke restyling

Het befaamde Britse literaire magazine in boekvorm Granta heeft zijn voorkomen én website een grondige restyling gegeven. Granta, dat onlangs de verschijning van zijn 100ste nummer vierde, zal vanaf nu meer stukken online plaatsen. Ze kondigen ook een aantal exclusieve onlineverhalen aan, met nieuwe fictie van aankomende schrijvers uit de gehele wereld. Om de twee weken wordt in de "new fiction"-sessie een nieuw kortverhaal voorgesteld van beloftevolle auteurs, waaronder vaak debutanten. Er komen op de site ook podcasts, video's, columns en interviews én ook het archief wordt aangevuld, met vrije toegang voor alle bezoekers. Nu zijn uit het archief al onder meer stukken van Martin Amis, Todd McEwen en Rebecca Miller online te lezen. Vanaf juni wordt de site ook interactiever gemaakt en hoopt Granta een "virtuele literaire gemeenschap" te kunnen creëren.
Ook het fotografische aspect wordt meer naar voren gehaald. Nu is onder meer al een fotosessie van de arctische archipel te zien, die ook in nummer 101 prijkt. Er is ook een rubriek van Granta-medewerkers over hun leesgedrag. En lees ook een voorproef op het essay van Andrew Hussey, de man die ons vergastte op het uitstekende Parijs, een verborgen geschiedenis, over The Paris Intifada. The Long War in the Banlieue, evenals een bijdrage van Douglas Coupland over Visual Thinking. How I see words in my head.
Fraai is ook deze geschiedenis van de Granta-covers. Granta, dat ook een nieuw uitgepuurd logo heeft, denkt aan alles: er is zelfs een introductiefilmpje over de restyling met hoofdredacteur Jason Cowley. In het tijdschrift zelf komt ook ruimte voor lezersbrieven en opiniebijdragen, zo wordt nog als noviteit aangekondigd.
Aan Granta, waarin het literaire reisverhaal steeds veel armslag kreeg, werkten in het verleden al grote namen mee als Martin Amis, Julian Barnes, Saul Bellow, Peter Carey, Raymond Carver, Angela Carter, Bruce Chatwin, Richard Ford, Martha Gellhorn, Nadine Gordimer, Milan Kundera, Doris Lessing, Ian McEwan, Gabriel Garcia Marquez en Salman Rushdie.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening