Klara.be nieuwe cultuurwebsite met veel aandacht voor literatuur

Op het vandaag gelanceerde Klara.be, het nieuwe multimediaplatform voor cultuur van de openbare omroep, krijgt literatuur veel aandacht. Er is natuurlijk plaats voor recensies – te beluisteren of te lezen – maar even interessant zijn zeker de vele video’s en geluidsfragmenten: oude afleveringen van het onvolprezen schrijversprogramma Wie schrijft die blijft, schrijversportretten van pakweg Vargas Llosa, Antonio Tabucchi of Paul Claes, voorheen in de archieven berustende afleveringen van Dagboek, een verhaal over een boekenchirurg, achtergronden bij de toptienen van het boekenvak… Ook het afscheid aan Claus van afgelopen zondag, ‘Hommage met oesters’ (zie ons eerder bericht) kan er integraal beluisterd worden.
Te volgen zijn alleszins de blogs in de boekensfeer. Jos Geysels werkt verder aan zijn reconversie van groen naar literair boegbeeld. Hij houdt met De lezenaar een blog bij “over hoe literatuur hem van binnen raakt. Als mens én als verwoed lezer werpt hij een blik op zijn leven vol boeken en verhalen.” Dichter en academicus Geert Buelens woont en werkt momenteel in de Library of Congres in Washington DC en blogt van daaruit op ’t Leven is elders. Recensent Johan de Haes “is de man van Porlock. Hij berijdt zijn stokpaardjes en neemt u op sleeptocht langsheen de minder platgetreden paden van het literaire landschap.” Daarnaast blijft ook Chris van Camp op Camp van jetje geven in haar “veldtocht tegen hypocrisie”.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening