Legendarische woning van Evelyn Waugh wordt te koop gesteld

Combe Florey House, het luxueuze huis waar de Britse satirische upperclassschrijver Evelyn Waugh (1903-1966) tijdens de laatste tien jaar van zijn leven woonde, wordt door zijn familie te koop gesteld, zo meldt Reuters. Het veertien slaapkamers tellende pand vlak bij Taunton in Somerset is voor 2,25 miljoen pond aan te schaffen, nadat de familie tot de conclusie kwam dat ze niet langer in staat was in het onderhoud ervan te voorzien. Auberon Waugh had het huis na Waugh' dood in 1966 van zijn weduwe gekocht.
Waugh schreef in de woning onder meer Unconditional Surrender en zijn autobiografie A Little Learning. Graham Greene en John Betjeman kwamen er regelmatig op visite, evenals societydame Lady Diana Cooper.
Waugh kocht de woning in 1956 en investeerde nogal wat geld in het aanzien van het ruime pand. Zo bracht hij er een grote kroonluchter aan. "Zijn stempel en zijn excentrieke hang naar grandeur is nog steeds doorheen het hele huis voelbaar", aldus zijn kleindochter Daisy in de Sunday Times. Waugh, die beroemd is gebleven met boeken als Brideshead Revisited en het satirische Scoop, betrok het huis tot aan zijn dood in 1966, waar hij op 10 april een hartaanval kreeg in het toilet. Zijn nakomelingen bleven in het huis wonen, maar hebben nu beslist het pand te verlaten vanwege de talloze mankementen.
Waugh is begraven op een hoek van het domein naast een kerkhof, maar zijn tombe wordt niet mee verkocht, zo luidt het laconiek.
Zie nog deze BBC-documentaire over de Waugh-dynastie en de site Doubting Hall over Waugh's werk plus de reportage van de Telegraph over de verkoop én het huis.
[foto: drie generaties Waugh: Auberon, Alexander en Evelyn Waugh in Combe Florey House, 1965]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening