Brandweer moet 'papieren huis' ontruimen

In Hasselt heeft de brandweer moeten interveniëren bij een schrijnend geval van papieroverlast. Na klachten van buren stuitten de Hasseltse huisvestingsdienst en de spuitgasten in de woning van een alleenstaande 75-jarige militair op rust op een papierberg die het hele huis overwoekerde.
Huisvestingsambtenaar Koen Knevels wreef zich de ogen uit bij de betreding van het 'papieren huis', zo meldt Het Belang van Limburg: “De buren vreesden voor de brandveiligheid, maar ook voor plagen van ongedierte. Wel, ze hebben gelijk. Wat we vonden is echt onmenselijk. Overal lagen tijdschriften en andere documenten opgestapeld tot tegen het plafond. De voordeur ging amper 10 centimeter open. De mensen van de brandweer zijn dan ook langs een raam naar binnen geklauterd. De man is echt zelf niet meer in staat om de papierberg op te ruimen, en zo zijn verzamelwoede enigszins onder controle te houden. Daarom is beslist het huis weer leeg te maken.”
Het kostte klaarblijkelijk één dag werk om de inkom- en trappenhal vrij te maken. "en minstens een week werk om alles onder controle te krijgen, zo gigantisch was de hoop. Eigenlijk is dit een intriest verhaal van een echt heel belezen man. Hij is inmiddels door het OCMW opgevangen." Het bericht werd gesignaleerd door Boekendingen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening