Actie ter bescherming van het geboortehuis van Franse schrijfster Colette

La société des amis de Colette heeft een onlinepetitie gelanceerd om te voorkomen dat het geboortehuis van de flamboyante Franse schrijfster Colette (1873-1954) in Saint-Sauveur-en-Puisaye (vlak bij Auxerre, in de Yonnestreek) wordt verkocht aan particulieren. Ook de burgemeester van het stadje drukte de wens uit dat de woning, die sinds het vertrek van zijn voormalige eigenaar leeg staat, intact zou bewaard worden en "een schrijversresidentie zou kunnen worden voor het brede publiek, dat aansluit bij het musée Colette." De bewonderaars van Colette dringen erop aan dat de Franse staat de woning klasseert en de residentie aankoopt. De Conseil général van de Yonne toont op zijn beurt de bereidheid om het huis om te vormen tot een studiecentrum.
De Société des amis de Colette wijst op het belang van het huis én herinnert eraan hoe veelvuldig het gefigureerd heeft in haar boeken. Colette bracht er ook haar kinderjaren door en zei later: "J'appartiens à un pays que j'ai quitté." - [foto P. Ayrault]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening