Verschijning Verzameld Werk van 'ridder' Maarten Biesheuvel is nakend

De Nederlandse auteur Maarten Biesheuvel is in de Hooglandse Kerk te Leiden tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw geslagen door de burgemeester Henri Lenferink, die hem het lintje overhandigde, zo meldt Boekblad.
Biesheuvelliefhebbers zijn intussen in verhoogde staat van paraatheid vanwege de nakende verschijning in mei van het Verzameld Werk van J.M.A. Biesheuvel, die in mei 2007 ietwat onverwacht bekroond met de P.C. Hooftprijs. Het Verzameld Werk in drie delen, dat verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot, brengt alle verhalenbundels van 'Bies' samen, van In de bovenkooi tot Oude geschiedenis van Pa die leefde als een dier want hij schaamde zich nergens voor en hij was erg practisch (verschenen tussen 1973 en 2004). Het boek is voorzien van een nawoord van Onno Blom, een uitgebreide bibliografie door Louis Heij en Pim van Putten plus een verantwoording en een register op alle verhalen. Het Verzameld werk verschijnt onder redactie van Frans Blom en Mirjam van Hengel, bijgestaan door Barber van de Pol, Nelleke van Maaren en Biesheuvels eerste uitgever Laurens van Krevelen. Uitgeverij Van Oorschot gewaagt van een "universum van wonderlijkheden, verlangen, waanzin, weemoed en humor, en zonder vanzelfsprekendheden." Zie overigens ook deze Biesheuvelfansite. En meer over het hoe en waarom van de lintjesregen in Nederland, vind je hier. Berichtgeving ook bij Literatuurplein.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening