Charles Dickens' werktafel en stoel binnenkort ter veiling

De schrijftafel en de stoel van Charles Dickens (1812-1870) gaan binnenkort onder de hamer op een veiling met een liefdadig doel te Londen, zo meldt BBC News. Geschat wordt dat de voorwerpen 80.000 pond zullen opbrengen. Aan het bureau zou Dickens onder meer Great Expectations hebben geschreven, toen hij in Gad's Hill Place in Higham (Kent) woonde. De opbrengst van de veiling bij Christie's, die in juni plaatsvindt, wordt ter beschikking gesteld van het Great Ormond Street kinderhospitaal in centraal Londen.
Dezer dagen ging in het New Yorkse veilinghuis Christie’s een bijzonder hoogwaardige Charles Dickenscollectie onder de hamer. De collectie is afkomstig van de Kenyon Sterling Library van Charles Dickens (1812-1870). Het koninginnestuk van de verzameling is een pagina van het originele manuscript van de Pickwick Papers, die echter niet geveild raakte. Zie hier de resultaten van de veiling. De collectie behoort tot de William E. Self Family Collection. Zie ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening