Manuscripten Hugo Claus en Suske en Wiskecollectie samen onder de hamer

Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts veilt op donderdag 17 april een drietal originele manuscripten van Hugo Claus. Het betreft onder meer het manuscript van Erotomachia, een van de verhalen uit de bundel Natuurgetrouwer uit 1969. De opbrengst wordt geschat op 2.500 euro. Stripliefhebbers kunnen op dezelfde veiling hun hart ophalen aan een naar verluidt uitzonderlijke collectie Suske en Wiskeverhalen. Het gaat om een collectie met een waarde van zowat 75.000 euro met daaronder een aantal topstukken, zoals de allereerste druk uit 1947 van het eerste album van Suske en Wiske, Het eiland Amoras.
Eerder die week veilt Bernaerts ook nog moderne kunst van Fred Bervoets, Jan Cox en Sam Dillemans. Zie het bericht bij De Morgen en deredactie.be.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening