Tim Krabbé schrijft volgende Nederlandse Boekenweekgeschenk

De Nederlandse Boekenweek staat volgend jaar in het teken van "het dier in de letteren". Het motto luidt TJIELP TJIELP- De literaire zoo en is ontleend aan het gedicht 'De Mus' van Jan Hanlo uit 1954. Nogal wat Nederlandse auteurs schreven fictie en non-fictie over dieren, waaronder Remco Campert, Maarten 't Hart, Mensje van Keulen, Charlotte Mutsaers, Kees van Kooten, Jan Siebelink, Midas Dekkers, Frans De Waal en Tijs Goldschmidt.
Verder raakte ook bekend dat Tim Krabbé het 74ste Boekenweekgeschenk voor zijn rekening zal nemen. Daarmee volgt hij onder anderen Hella S. Haasse, Remco Campert, Hugo Claus, Cees Nooteboom, W.F. Hermans, Harry Mulisch, Jan Wolkers en Bernlef op. Krabbé (°1943) debuteerde in 1967 met de roman De werkelijke moord op Kitty Duisenberg en verwierf grote faam met Het gouden ei, verfilmd als Spoorloos. Krabbé schreef ook de klassieke wielerroman De Renner (1978) en is een begaafd schaker. Zijn boeken zijn vertaald in achttien talen. Vorig jaar verscheen het alom bejubelde Marte Jacobs. Zie het NRC-Handelsblad voor een kort gesprek met Krabbé over zijn boekenweekgeschenkplannen. De Nederlandse Boekenweek 2009 vindt volgend jaar plaats van 11 maart t/m 21 maart. Zie de berichtgeving bij Literatuurplein.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-04-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening