Michel Houellebecq wordt opgevoerd als goeroe

De Franse schrijver Michel Houellebecq zal dit najaar weer opduiken in de rentrée littéraire, zo meldt Lire. Niet met een nieuw boek, maar wél als romanpersonage. Onder de naam Traum wordt hij de hoofdrolspeler in de roman Arkansas van Pierre Mérot, die zal verschijnen bij uitgeverij Robert Laffont. Hij zal er in optreden als een soort goeroe, allicht met een knipoog naar Houellebecqs roman La possibilité d'une île.
Mérots werk toont enige verwantschap met dat van Houellebecq. Zeker in Mammifères gingen seksualiteit, dronkenschap en weerzin een even bizar en heilloos triootje aan, waarbij ook de invloed van Charles Bukowski en Georges Bataille leesbaar was. Voor het boek ontving hij in 2003 de Prix de Flore, in 1996 ook aan Houellebecq toebedeeld.
Houellebecq werd onlangs onder vuur genomen door zijn gehate 83-jarige moeder Lucie Ceccaldi, die op de proppen kwam met L'Innocente, een boek over de opvoeding van haar vuilbekkende en controversiële schrijvende zoon, zie ons eerder bericht. De schrijver gaf geen krimp. Hij werkt intussen gestaag door aan de verfilming van La possibilité d'une île, zie hier én deze website waar het verontrustend stil is geworden. (DL - beeldcollage Psychic Chic)
EXTRA: in deze YouTubeclip hoor je Michel Houellebecq als zanger aan het werk, terwijl hij een van zijn gedichten reciteert: Playa Bianca

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-05-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening