Schrijver klust bij als voorlezer aan bed

De Nederlandse auteur David de Poel (°1973) heeft een nieuw concept uitgedacht om zijn tot op heden eerder anonieme schrijverschap te gelde te maken. Hij presenteert zichzelf als schrijver aan bed. Voor het slapengaan komt hij voorlezen bij mensen thuis tegen de niet onaardige som van 55 euro per halfuur. In Boekblad zegt hij dat hij op het idee kwam toen "hij hoorde van een groepje muzikanten die een paar nummers komen spelen in de huiskamer": "Als kind vond ik het fijn om voorgelezen te worden. Maar volwassenen vinden het ook fijn." De Poel vindt niet dat zijn tarief hoog ligt: "Met installeren en afscheid nemen erbij ben je toch gauw een uur kwijt. Ook mogen de mensen vragen stellen over mijn werk." Meer dan twee keer per week aan bed voorlezen is echter aan hem niet besteed. "Anders krijg ik het veel te druk." De Poel publiceerde bij kleine uitgeverijen of in eigen beheer de romans Het verraad (een hommage aan Boudewijn Büch), De buitenstaander, Blauwzeer en de verhalenbundel Mannen in pakken: de grootste viezerikken die er zijn. Zijn boeken werden vrijwel nergens gerecenseerd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening