Britse WikiREADia-site doet aan leesbevordering

In het kader van de grootscheepse Britse campagne National Year of Reading heeft de organisatie de site WikiREADia in het leven geroepen. De site, die werkt volgens het principe van de Wikipedia, verzamelt ideƫen en suggesties over de leespraktijk voor bibliothecarissen, leraren, ouders, boekenprofessionelen en iedereen die leesbevorderende activiteiten onderneemt. Ze sluit aan bij de campagne om meer Engelsen naar de openbare bibliotheken te krijgen. De voorbije twee maanden hebben 350.000 Engelsen zich naar aanleiding van de actie laten inschrijven bij bibliotheken. Via de WikiREADia-site kan iedereen leesbevorderingsprojeceten en 'good practices in reading' toevoegen en corrigeren. Het National Year of Reading is van start gegaan op 6 januari. Het hele jaar door vindt in Groot-Brittanniƫ een overvloed aan lezersactiviteiten plaats.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening