Opgedoken Kafka-documenten mogelijk zwaar beschadigd

De papieren uit de nalatenschap van de Tsjechisch-Duitse auteur Franz Kafka die onlangs in een appartement in Tel Aviv zijn opgedoken (zie hier), zijn mogelijk zwaar beschadigd en zelfs onleesbaar, zo laat de BBC weten. De documenten bevonden zich in de woonplaats van Esther Hoffe, de voormalige secretaresse van Max Brod. Brod was de vriend van Kafka die voor de publicatie van verschillende meesterwerken zorgde, tegen diens laatste wil in. Na de dood van Brod in 1968 bleef Hoffe altijd gekant tegen het raadplegen van de documenten, die volgens de autoriteiten nu misschien zeer zwaar beschadigd of vernield kunnen zijn door de vochtigheid in het appartement en de vele honden en poezen die de 101 jaar geworden Hoffe gezelschap hielden. De experts die alles binnenkort zullen onderzoeken, stellen hun hoop dus maar beter niet te hoog. (Standbeeld van Kafka in Praag)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 10-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening