Eerste druk 'Het tankschip' van Willem Elsschot gestolen in antiquariaat

In het Antwerpse antiquariaat In 't Profijtelijk Boeksken is vorige week een eerste druk van Het tankschip van Willem Elsschot ontvreemd, zo meldt De Morgen. Het boek stond in een elektronisch beveiligde vitrinekast te koop voor 2000 euro, en werd ook op het internet aangeboden. Het exemplaar was door de schrijver opgedragen aan zijn oudste zoon Walter De Ridder: "Aan mijn zoon Walter, 10 sept. 1942. A. De Ridder". Het antiquariaat had het boek van een kleinzoon van Elsschot aangekocht. Jan Herbots, de eigenaar van de vier boekhandels van In 't Profijtelijk Boeksken, plaatste een oproep op zijn website, en stelt een beloning in het vooruitzicht voor tipgevers. Het boek kan door de dader ook anoniem worden terugbezorgd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening