Italiaanse openbare aanklager blijft maar literaire prijzen vergaren

Een Italiaanse openbare aanklager, die in zijn vrije tijd ook boeken schrijft, heeft in Duitsland een boekenprijs ontvangen voor beste detective. Gianrico Carofiglio (°1961) mag de prijs eind september in ontvangst nemen, zo meldt Satundkabel. De jury riep Carofiglio uit tot winnaar van de Radio Bremen Krimipreis, een jaarlijkse prijs die 2.500 euro waard is, voor Das Gesetz der Ehre. Volgens de jury beheerst de magistraat de kunst om de complexiteit van de Italiaanse justitie weer te geven. Carofiglio adviseert de Italiaanse parlementaire antimaffiacommissie. In Italië, waar hij erg populair is als misdaadauteur, kreeg hij voor zijn romans al de prestigieuze Premio del Giovedì ‘Marisa Rusconi. In het Nederlands verschenen Carofiglio's boeken Met gesloten ogen en Onbewuste getuige bij Prometheus.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening