Vergeten westernscenario van Gabriel Garcia Marquez krijgt verfilming

Een boven water gekomen westernscenario van de Colombiaanse schrijver en Nobelprijswinaar literatuur Gabriel Garcia Márquez krijgt binnenkort een verfilming. Márquez was het bestaan van het veertig jaar oude en onuitgegeven manuscript met de titel Frontera zelf totaal uit het oog verloren, zo meldt The Guardian. Het handelt over een oude revolverheld en zijn veel jongere partner.
De Mexicaanse acteur en producent van de film Rodolfo De Anda bleek het verhaal al enkele jaren te kennen, maar hij ging ervan uit dat het stuk door iemand anders geschreven was. De Anda verkreeg vorige maand de rechten van het werk en achterhaalde toen dat Márquez de auteur was. “Het verrassendste is dat het een western is”, aldus De Anda, “ik denk niet dat iemand wist dat Márquez zoiets geschreven had.” De Colombiaanse auteur zou het westernscenario gepleegd hebben nog voor Honderd jaar eenzaamheid, de roman die Marquez in 1967 wereldfaam opleverde. De Anda zegt aan de Mexicaanse krant Reforma dat Marquéz heeft gevraagd het manuscript op te sturen, om zijn geheugen op te frissen. De Anda overweegt trouwens om zelf de oude revolverfiguur te spelen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-07-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening